tiistai 24. heinäkuuta 2012

Eat. Play. Love.

6,5 viikkoa aikaa nähdä, kokea, kyllästyä, rakastua, valaistua, itkeä, nauraa, ikävöidä, ihastella, pelätä, juosta, nauttia.... toiset (esimerkiksi mun äiti) sanoo, että 6,5 viikkoa on kuin lähtisin ikuisuudeksi pois. Mulle se 6,5 viikkoa on aika jolloin saan tehdä sitä mitä rakastan, olla sponttaani. Kokea uutta, hypätä tuntemattomaan, nähdä maailmaa, löytää uusia paikkoja ja asioita, oppia uusia tapoja ja kieliä, tavata uusia ihmisiä ja löytää uusia puolia itsestäni. Ja tälle matkalle lähden Jennin kanssa. Aivan varmasti jossain vaiheessa matkaa tulee vielä se kohta, kun ollaan niin tiiviisti matkustettu että tulee jotain erimielisyyksiä. Kaksi härkää kun tässä kuitenkin on matkaan lähdössä (ollaan molemmat synnytty toukokuussa ja meillä on vai 3 päivää ikäeroa)....Ja kyllä, meistä löytyy myös paljon muitakin eroja kuin 3 päivän ikäero. Miten saadaan matka onnistumaan ilman että sanotaan "mä en jaksa enää noita sun juttujas kuunnella viidettä kertaa!"?

1. ITSEPÄISYYS
Tää on se mikä yhdistää meitä. Halutaan useasti tehdä asiat omalla tavallamme ja vaikka oltaisiin väärässä asioista niin sitä ei helpolla myönnetä. Tää luonteenpiirre voi aiheuttaa joitain haasteita matkan varrella. Toisaalta, onneks osataan tehdä kompromissejä ja myönnytyksiä puolin jos toisin. 

2. RUOKA
Paras kiinalainen ravintola Kiinassa
...Selailtiin yks päivä New Yorkin matkaopasta ja lueskeltiin et mitä kaikkia hyviä ruokapaikkoja sieltä löytyy ja tajuttiin että meillä on aivan liian vähän aikaa käydä kaikissa niissä! Jaetaan Jennin kanssa sama filosofia siitä, että jos haluaa päästä johonkin kulttuuriin sisään täytyy syödä ja maistella siihen kulttuuriin liittyviä ruokia. Onneks molemmat ollaan aika kaikki ruokaisia. Jenni tosin syö kaikkea sellastakin mitä mä en söis (kuten Kiinan matkalla sammakon reisiä, yök!), mutta en mäkään nirsoilemaan ala jos tarjotaan jotain. Ylipäätään meijän molempien filosofiaan sisältyy, että hyvä ruoka, parempi mieli. Ollaan tälläisia nautiskelijoita. 
Vapiano, Helsinki


3. ORGANISOINTI
Joo... tää ei oo todellakaan niitä Jennin vahvimpia puolia. En muista kuinka monta kertaa oon repiny hiuksia päästä ja kironnu et eiks Jenni nyt osaa suunnitella asioita. Itse tälläisenä super organisoijana, en jaksa jos asiat ei järjesty. Tosin Jenni on loistava keksimään kaikkea mitä voitaisiin tehdä, mutta ne usein jää siihen idea asteelle. Kun alettiin puhumaan Jennin kanssa tästä matkasta aloin tekemään exel taulukoita budjetista, googlettamaan halvimpia lentolippuja, laittamaan sähköpostia tutuille Amerikkaan, Jenni ei nyt ihan näin järjestelmällisesti alkanut suunnittelemaan. Tosin tää pelaa hyvin niin, että Jenni ja mä suunnitellaan ja sitten mä hoidan sen organisoimisen. Ties kuinka kauan noidenkin lentolippujen varaaminen olisi muuten kestänyt. Kaikella rakkaudella Jenni, sä tiedät sen<3  

4. TANSSI
Tää samaan aikaan on yhdistävä tekijä. Rakastetaan tanssia, tosin se mitä tanssitaan on eri tanssityylit. Jenni on rakastunut lattari tansseihin kuten salsaan, merengueen, chacha'an yms. Itse oon harrastanut useamman vuoden ajan jo hiphoppia ja muutama vuos sitten löytyi uusi rakkaus, dancehall reggae. Joten toisaalta dancehall reggae on kotoisin Jamaicalta (sinne lähdetään Jennin kanssa sitten seuraavalla reissulla), kun taas merengue, salsa yms on todella suosisttuja muissa Väli-Amerikan maissa. 

5. RAKKAUS

Elämässä ei voi olla liikaa rakkautta. En nyt tällä tarkoita välttämättä rakkautta poika- tai tyttöystävää, tai aviopuolisoa kohtaan. Vaan rakkautta niitä ihmisiä kohtaan, joista välittää, jotka merkitsevät sinulle jotain ja jotka jaksavat tukea tilanteessa kuin tilanteessa. Elämä on aivan liian tylsää, jos ei ole ihmisiä ympärillä ketä rakastaa, kenelle jakaa huolet ja surut, siinä missä ilot. Itse saan kiittää, että minulla on näin ihania ihmisiä ympärillä. Tässäkin asiassa ollaan samoilla linjoilla.

Tosin mitä meihin tulee niin ollaan kyllä myös aivan erilaisissa  tilanteissa rakkauselämän kanssa. Jenni seurustelee ja mä nautin yksin olosta ja hyvien ystävien seurasta. Jenni jo kerto millaisia noi lattari maiden miehet on, vähän huolestuttaa...

6. TALVI


Rakastetaan molemmat sitä, että Suomesta löytyy neljä vuodenaikaa. Erityisesti laskettelu on meille molemmille lähellä sydäntä. Kuten taisin aikasemmin mainita tehtiin reissu Lappiin, Ylläkselle laskettelemaan vähän sen jälkeen kun Jenni oli tullut takaisin Suomeen Costa Ricasta 2011. Ei varmaan sekään ollu viimeinen meijän yheinen laskettelureissu Lappiin!

7. PERHE

Mun perhe, matkalla Chicagossa 2011
Meijän perheet on niin samanlaisia niin monessa asiassa, että välillä ihan kauhistuttaa. Ollaan molemmat Jennin kanssa viisihenkisen perheen vanhimpia lapsia. Meidän molempien vanhemmat on vielä onnellisesti yhdessä, toisin kuin monella kaverillamme. Meillä molemmilla on 2 vuotta nuorempi pikkuveli. Ja uskokaa tai älkää, mutta ne vasta onkin samanlaisia. Ne jopa puhuukin ihan samalla tavalla. Meidän molempien veljet ovat myös mestareita siinä kuinka ärsyttää isosiskoa.... Myös meillä on molemmilla pikkusisko,joka on nuorin perheessä. Molempien perheissä arvostetaan perhesuhteita ja läheisiä välejä perheenjäsenten kanssa. Aina välillä (ja vähän useamminkin) kuuluu vähän kovempaan ääneen keskustelua kun on tahtojen taistot menossa. Serranon perhe, kuvaa hyvin meidän molempien perheitä. Kun ollaan perheen kanssa yhdessä, kaikki puhuu toisen päälle, kaikki on tosi äkkipikaisia, avoimia, sosiaalisia... no sellasia Serranoita!

8. VANTAANTYTTÖ VS MAALAISTYTTÖ

Tosiaan asutaan hyvin erilaisissa ympäristöissä. Mä asun täällä maaseudulla, peltojen ja puiden keskellä, ainut mikä täällä on lähellä on luonto. Tästä perinteisemmäksi suomalaista kotia on vaikea päästä. Asun perinteisessä "punainen mökki ja perunamaa" -tyyppisessä omakotitalossa. Itselläni koulumatkaa on 23km, toisin kun jennillä, jolla on vajaa 2km. Jenni asuu kerrostalossa keskellä muita kerrostaloja. Silti aina kun kyläillään toisiemme luona, on vähän niinkuin tulisi käymään kotona.

9. MAAILMAN MATKAAJA

Ollaan suomalaisia molemmat, mutta myös kuulutaan maailman matkaajiin. Meillä molemmilla on kyltymätön halu nähdä ja ottaa kaikki irti tästä maailmasta ja tästä elämästä. Halutaan elää aidosti ja täysillä, tässä ja nyt, ei huomenna. Meidän molempien lista maista ja paikoista joissa ollaan käyty on aika pitkä, lupaan että myöhemmin molemmat tehdään listat paikoista, joissa ollaan vierailtu ja niistä paikoista, joita ehdottomasti suositellaan myös muille nähtäväksi. Paikkoja joissa olen käynyt -listaa pidempi on vain se lista jossa on paikat joissa en ole käynyt, mutta haluan käydä !


10. EAT. PRAY. LOVE. 

Jos joku joka miettii, että pitäiskö repästä irti jokapäiväisistä rutiineista ja lähteä jonnekin kauas vähän pidemmäksi aikaa, kannattaa katsoa elokuva Eat, Pray, Love. Elokuvan pääroolissa on Julia Roberts. Rakkaus tätä leffaa kohtaan syntyi kun löysin kyseisen leffan Stockmannilta alennuskorista. Luin takakannen ja ostin leffan. Katsottiin sitten Jennin kanssa elokuva ja rakastuttiin molemmat. Elokuva kertoo tarinaa Elizabeth Gilbert nimisestä naisesta, joka ymmärtää että on kadottanut intohimon elämään. Siitä nauttimiseen ja tekemään asiat sponttaanisti. Tylsä toimistotyö ja täydellisen varma parisuhde ei enää kiinnosta ja hän lähtee vuodeksi etsimään sitä kadonnutta intohimoa Italiasta, Intiasta ja Balilta. Tästä alapuolelta löytyy traileri kyseisestä elokuvasta, kannattaa katsoa!




Tähän loppuun on pakko lisätä Nickelbackin biisin sanat If Today Was Your Last Day, niissä on niin paljon totta. Kannattaa lukea noi sanat ja kuunnella biisi!


My best friend gave me the best advice
He said each day's a gift and not a given right

Leave no stone unturned, leave your fears behind

And try to take the path less traveled by
That first step you take is the longest stride

If today was your last day and tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last
Leave old pictures in the past?
Donate every dime you had, if today was your last day?
What if, what if, if today was your last day?

Against the grain should be a way of life
What's worth the price is always worth the fight
Every second counts 'cause there's no second try
So live like you're never living twice
Don't take the free ride in your own life

If today was your last day and tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past?
Donate every dime you had?

And would you call those friends you never see?
Reminisce old memories?
Would you forgive your enemies?
And would you find that one you're dreaming of?
Swear up and down to God above
That you'd finally fall in love if today was your last day?

If today was your last day
Would you make your mark by mending a broken heart?
You know it's never too late to shoot for the stars
Regardless of who you are

So do whatever it takes
'Cause you can't rewind a moment in this life
Let nothing stand in your way
'Cause the hands of time are never on your side

If today was your last day and tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past?
Donate every dime you had?

And would you call those friends you never see?
Reminisce old memories?
Would you forgive your enemies?
And would you find that one you're dreaming of
Swear up and down to God above
That you'd finally fall in love if today was your last day?




Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskalla jättää jälki, lähetä terveisesi:)