sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Jos mä oisin paita, oisitko mun peppu?




Vieno hymy, muutama sananvaihto ja tiesin, että meistä tulisi ystäviä. Koulun alku jännitti meitä molempia, mut mitä enemmän me juteltiin, sitä enemmän huomattiin kuinka paljon yhteistä meillä oli. Viikot kulu, huomaamattammekin joka kurssilla valittiin vierekkäiset istumapaikat ja juttu luisti. Joka hetki meillä oli hauskempaa yhdessä, ja tuli selkeämmäksi, että Elina tulisi olemaan mulle paljon enemmän kuin pelkkä hyvänpäivän-tuttu.
Alkuun ehkä ystävystyttiin Elinan kanssa siitä syystä, että ollaan molemmat media-linjalla lukiossa, eli meillä oli helposti jo valmiiksi ainakin yks sama kiinnostuksenkohde. Siitä oli helppo lähteä liikkeelle, ja alkaa selvittelemään, mitä muuta yhteistä löytyisi. Mitä enemmän opittiin tuntemaan toisiamme, sitä enemmän huomattiin yhtäläisyyksiä, joiden ansiosta meidän suhde ei jäänyt pelkälle koulututtujen ”mitä kuuluu, mitä ainetta meillä on seuraavaksi”-tasolle.


Listasin muutaman niistä samanlaisuuksita teille, että vähän tiedostatte millaset tytöt on matkalle lähdössä. Lisää juttua tulee varmasti piankin, ja vaikka ollaankin tosi samanlaisia, löytyy meistä myös niitä eroavaisuuksia…mutta niistä lisää myöhemmin I promise, nyt ensin sellasia asioita, jotka johti meidän tiet yhteen!

1. Elämän arvot
Molemmat meistä arvostaa samanlaisia asioita: 
...Rehellisyyttä
...Rakkautta ennen rahaa
...Perheen yhteenkuuluvuutta
...Suorapuheisuutta
... Erilaisuutta ja sen hyväksyntää
...Avointa mieltä

Elämän arvot on niitä, joita jokainen oppii ja imee kaikkialta koko ikänsä. Niihin vaikuttaa muun muassa kasvuympäristö, perhe sekä ystävät. Siks ehkä kaikkein tärkein yhtäläisyys ystävyydessä onkin se, että jakaa samanlaisia arvoja. Kaikkien arvojen ei tietenkään tarvitse olla samanlaisia, mutta sitte pitää myöskin olla valmis arvostamaan vaan toiselle tärkeitä asioita.


2. Perhe
Miehiä tulee ja menee, ystävätkin saattaa vaihtua, mutta perhe pysyy aina.

Niinku jo tossa edellisessä mainitsin, perheen yhteenkuuluvuus on mulle, ja myös Elinalle, tositosi tärkeä asia. Perhesuhteet on ne kaikista tärkeimmät suhteet, joita elämässä  kannattaa ja pitääkin vaalia, sekä arvostaa. On ihanaa, että tehdään perheenä asioita yhdessä ja pidetään hauskaa, että voidaan puhua kaikesta sekä luottaa siihen, että perheenjäsenet, niin vanhemmat kuin sisaruksetkin, luottaa ja seisoo aina sun takana.
Toisin kuin monilla suomalaisilla, meidän perheen konseptiin voi kuulua myös muita kuin äiti, isä ja lapset. Jos Elina tulee meille, tai jos mä meen Elinan luokse käymään, on kuin tulisi kotiin. Molemmissa perheissä kohdellaan ystäviäkin kuin perheenjäseniä, ja samalla tavalla kuin me iloitaan toistemme tulosta, myös meidän perheet on ilosia kun tullaan toisillemme kylään. Siksi voisi sanoa, että ollaan melkein ku samaa perhettä.

3. Asenne


Meistä molemmat suhtautuu aika samalla tavalla asioihin; antaa hyvien asioiden tapahtua ja vähän syrjäyttää niitä huonoja. Avoin asenne on koko onnistuneen elämän perusta. Ilman sitä on hankala suhtautua muihin ihmisiin, uusiin asioihin ja tilanteisiin, sekä hulluilta kuulostaviin ideoihin.Asenne on se, joka aina ratkasee: se on se taikasana jolla saa kaikki ovet aukeamaan! Muista siispä kattoa avoimin mielin kohti tulevaa, ja huomaatkin löytäväsi vaikka mitä ihanaa elämässä vaan odottamassa, että annat sen tapahtua:)


4.Spontaanisuus
Jos ei uskalla ottaa riskejä tai poistua omalta mukavuusalueelta koskaan, jää myös paljon elämässä kokematta! Molemmat meistä on vähän sellasia, että jos ei suunnitella nii ei sitte suunnitella: pää edellä päin puuta vaan. Spontaanisuus ei kuitenkaan pelkästään tarkota sitä, että mennään tyhmänä ilman että ajatellaan sen pidemmälle. Spontaanista voi olla myös se, että rohkeasti kokeilee uutta ja toteuttaa hulluimmatkin ideat jos siltä tuntuu. Esimerkiksi tää matka tuskin koskaan olisi toteutunut, jos ei oltais uskallettu ottaa isoa askelta ja hypätä uusiin seikkailuihin.


5. Elämän ilo
Elämästä täytyy nauttia täysillä, nyt kun vielä eletään. Kaikesta huonosta seuraa aina jotain hyvää, joten ikinä ei saa antaa ilon laantua! Kumpikaan ei enää kuolinvuoteella halua miettiä, miksi eli elämänsä nyrpeänä ja otsa kurtussa. Siks muistakaa elää hymyillen!





…ja jos se hymy alkaa hyytymään, keksikää uusia asioita elämässänne, jotka saa teidät taas ilosiksi. Kaikki on onnellisen elämän ansainneet, ja kaikki pystyy siihen itse vaikuttamaan. 
Every second can be a second of happiness:)




Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskalla jättää jälki, lähetä terveisesi:)