torstai 19. heinäkuuta 2012

....ja hyvää uutta vuotta toivottaa!




Costa Rica<3 

Uusivuosi. Siitä tää kaikki oikeastaan alkokin. Suunnitelmat oli uuden vuoden aattoa edeltävänä iltanakin vielä aika auki, missä, kenen kaa jne. Loppuen lopuks päädyttiin Jennin kanssa ja muutaman kaverin kanssa kattelemaan Jättärille ilotulituksia. Siitä lähdettiin Jennin kanssa ajamaan meille tänne maalle ja korkkailemaan muutamat siiderit. Siinä alettiin miettimään että missä maissa vuosi on jo vaihtunut ja missä ei. Alettiin sitten kilistämään tunnin välein eri maiden vuoden vaihtumiselle. Sovittiin, että seuraavana uutena vuotena ollaan jossain hienossa paikassa ulkomailla juhlimassa uutta vuotta. Puhuttiin et kuinka hienoo olis et oltais jossain Times Squarella New Yorkissa laskemassa 10, 9, 8, 7, 6.... Toivottamassa hyvää uutta vuotta ja aloittamssa uusi vuosi todellakin uudella tavalla.

Nyt kuusi ja puoli kuukautta myöhemmin meillä on lentoliput ja hotelli varattuna. Tosin, tää meijän matka suunnitelma ei jäänyt ihan siihen et mennään vaan uudeks vuodeks New Yorkiin.... Mitä sitä turhaa ottaa vaan matkaa viikoks New Yorkiin kun voi viettää saman tien 6,5 viikkoa ulkomailla rentoutuen ja nauttien niin sanotusta pura vida, aidosta elämästä. Matkasuunnitelmiin siis lisättiin joulun vietto Floridassa ja 4 viikkoa aurinkoa Costa Rican palmujen alla.





Kuinka me voidaan vaan lähteä noin pitkäksi aikaa ulkomaille? Mistä tää kaikki lähti? Lähes tasan kolme vuotta sitten jännitin lukion alkua. Olin päässyt opiskelemaan toiselle paikkakunnalle lukioon ja tietenkin uusi koulu jännitti. Elokuu tuli ja koulu alkoi. Uusi ryhmä, täynnä uusia kasvoja, joiden seasta tosin löytyi kyllä muutama vanha tuttukin. Kaikki oli uutta ja jännittävää. Ei mennyt aikaakaan kun tutustuin Jenniin. Samalla luokalla olevaan blondiin, elämän iloiseen, ihanaan tyttöön, jonka kanssa tuntu heti kuin oltaisiin aina tunnettu. Sellanen jännä tunne kun ei tunne toista, mutta silti on kuin tietäisi jo kaiken toisesta. Siitä se sitten lähti. Meistä tuli hyviä kavereita. Jenni puhu vaihtoon lähtemisestä ja omassa mielessä olin itsekin aina halunnut lähteä. Muistan sen kun oltiin tunnettu Jennin kanssa vasta joku 3-4 kuukautta ja Jenni kerto et se lähtee vaihtoon Costa Ricaan. Ei siinä mitään mutta Jenni lähti vaihtoon sitten jo helmikuussa (ainakin muistaakseni). Oltiin siihen mennessä tunnettu joku vajaa puolisen vuotta. Meistä oli tullu aika erottamattomat, oltiin koulussa aina yhdessä ja oli aika orpo olo kun se päivä tuli sit et Jenni lähti. Täyty ettii uusia kavereita kenen kanssa hengaa koulussa. Muistan ennen kun Jenni lähti kysyin, että mitenköhän käy, ollaankohan vielä näin hyvii ystävii vuodenkin jälkeen. Jenni vastas et, "ei meijän ystävyyden väliin yks valtameri pääse".
Abien yöpukupäivä
Vuosi kulu ja pidettiin yhteyttä kirjeillä, facebookilla ja soiteltiin. Vasta kun Jenni oli takas Suomessa näin kuinka se oli muuttunut. Se oli silti se sama vanha Jenni, mutta vähän erilaisilla ajatuksilla ja täysin erilaisella ajantajulla! Se oli aina se mañana, suomalaiseen ajantajuun tottuneena oli vaikee ymmärtää kun Jenni sanoo että nähään kolmelta se tarkoittaakin että nähdään viistoista vaille neljä.... Myönnän ettei mulle ollu helppoo sopeutua siihen että Jenni on taas Suomessa täällä, tasan 22 kilometrin päässä musta, eikä siel toisel puolel maapalloa. Mulla meni aiaka tottua ajatukseen.

Hiihtolomalla sitten lähdettiin laskettelemaan Lappiin ja katsomaan onko meijän ystävyys ennallaan. Kyllähän sitä taas huomas, että ihan yhtä kivaa meillä oli kuin aikasemminkin. Se oli meijän eka lomamatka yhdessä. Sen jälkeen ollaankin jo käyty yhdessä Kiinassa, katsastamassa menoa koulun kanssa. Ja nyt on edessä eka loma matka jonne lähdetään ihan vaan kahdestaan.
Jennin wanhojen tanssipäivä

Lapin reissulta<3 

Matkalla kiinan muurille 2012
2009<3

Parempaa matkaseuraa en osaisi edes kuvitella. Ollaan Jennin kanssa molemmat sellaisia maailman matkaajia, jotka haluaa ottaa kaiken irti uusista kulttuureista, nähdä maailmaa, MAISTELLA makuja maailmalta, oppia uusia kieliä, uusia tapoja. Halutaan molemmat tehä asioita sponttaanisti, nauttia elämästä tänään, eikä huomenna. Tarpeeks huumoria, maalaisjärkeä ja seikkailun halua, sillä päästään pitkälle tulevallakin matkalla.

...5 kuukautta...


Haloo Helsinki - Maailman toisella puolen


Elina

6 kommenttia:

  1. Äää arvaa oonko oikeesti kateellinen teille tosta reissusta! Ku ite oon just sellanen maailmanmatkaaja -tyyppi ja oon suunnitellu kanssa kaikenlaisia matkoja! Ainut vaan, että multa on puuttunut matkaseura ja aikaa! :/ Ehkä sit ku pääsee pois koulusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää vaan oikeesti tehä se päätös että lähtee. Tääkin oli niin että oltiin puhuttu siitä et lähetään, ajatteltiin molemmat eka et joo tää on taas tällänen et puhutaan mut jätetään toteuttamatta. Nyt kun siihen aukes täydellinen ajankohta ajateltiin et nyt lähetään tai sit ei koskaan lähetä. Sit kun on asuntolainaa ja pari muksuu jne ei sillon vaan oteta ja lähetä, nauttii nyt sit hetkessä elämisestä kun se on mahdollista!:)

      Poista
    2. Totta! Ja joo, onhan tässä tullu jo matkusteltuakin, kuukaus Espanjassa, 10kk jenkeissä, ja muita lyhempiä reissuja :D Viimeisimpänä 2 viikkoa töissä Maltalla. Paluu takas kolme viikkoa sit ja tiistaina lähtö Samokselle, lomalle tällä kertaa. :) Suunnitelmissa 2-3kk Aussit tai Costa Rica keväällä! Jos ei onnistu niin interrail ens kesänä. :) Alan pikkuhiljaa ettii työssäoppimispaikkaa Ausseista ja Costa Ricasta kevääksi, jotta saisin sen toteutettua enkä jätettyä vain puheeksi! :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa siltä, ettei sunkaan matkakuume ja uuden kokemisen tarve laannu ihan kovin helposti! Nyt vaan päättäväisesti hakemaan sitä paikkaa nii varmasti onnistut; noi on just niitä kokemuksia mitä osaa myöhemmin elämässä arvostaa:)
    Ite voin sanoa (hieman puolueellisena koska ite oon totaalisesti sydämeni menettäny sille maalle), että Costa Rica on ainakin erittäin loistava vaihtoehto matkakohteena! Työssäoppimisen kannalta tietty riippuu alasta, saako siinä maaassa kaikkea haluamaansa irti harjottelusta, mutta ehdottomasti näkemisen arvonen paikka on kyseessä:)

    VastaaPoista
  4. Ja varsinkin se että sit myöhemmin kaduttaa jos nyt jättää tekemättä asioita mihin olis mahdollisuus, ei tarvii myöhemmin pohtii mitä on jäänyt tekemättä ja mitä olis halunnu tehdä , parempi toteuttaa ne nyt kun voi ;)

    VastaaPoista

Uskalla jättää jälki, lähetä terveisesi:)