maanantai 6. elokuuta 2012

An apple everyone can take a bite of

Tosta omenasta voiskin maistaa palasen!
New York. Kuulostaa niin hienolta, kaukaiselta, ja kuuluisalta. Ne oli meidän ensimmäiset sanat, ja niiden myötä myös ensimmäinen paikka mihin päätettiin lähteä meidän matkasuunnitelmassa. And no wonder why! jokainen, joka on kattonut melkeenpä minkä tahansa amerikkalaisen leffan, tai lukenut yhtään lehtiä, varmasti pystyy kuvitella, miksi juuri New York vetää meitä puoleensa. Kaupunki, joka on yhtä vilinää ja vilskettä, nähtävää ja koettavaa täynnä...Luulen että se sopii enemmän kuin hyvin meille, jotka molemmat ollaan aina menossa. Ja mikä parasta, koko tää matka on nimenomaan näkemistä ja kokemista varten; siksi luulenpa, että New York täyttää odotuksemme täysin. Toivon, että jopa ylittää ne.

Tottakai meillä on varmasti melko (luultavasti erittäinkin), kliseinen kuva New Yorkin vilisevistä kaduista, korkeista rakennuksista, kiireisistä ihmisistä sekä pikkuputiikeista. Sellasena sen kuitenkin kuvittelee, kun ei ole koskaan kaupunkia, sitä kuuluisaa Big Applea, nähnyt tai kokenut. Vielä kun päälle lisää stereotyyppisen kuvitelman uudesta vuodesta New Yorkin Times Squarella, on pilvilinnojen rakentelua turha yrittää välttää...Kuitenkin kaiken kuulemani perusteella New York ei ainakaan viikossa kyllästytä pätkääkään, joten eiköhän mekin nautita siitä, että saadaan maistaa edes osaa siitä Isosta Omenasta:)

Wikipediasta otettu kuva hakusanalla New York...ei ihme,
että kaikilla meillä on samankaltaiset kuvitelmat siitä  kaupungista!

Sain Elinalta myöhäiseksi synttärilahjaksi New Yorkin matkaoppaan, jota ollaan nyt antaumuksella selailtu.. alleviivauksia paikoista, joissa halutaan käydä on enemmän kuin kirjassa on sivuja! Kirjanen pursuaa ihanalta kuulostavia ravintoloita ja kahviloita, nähtävyyksiä ja tekemistä..huomaamattamme joukkoon on liittynyt myös (yllättäen) monta asiaa, jotka liittyy ruokaan...tässä vähän esimakua: MUST EAT-makuja maailmalta listaus, sekä koontia New Yorkin TO DO and TO SEE top 10-listalta!

Pakko tehdä ja nähdä ainakin....

1. New Year's Eve on Times Square
2. Luistelua Central Parkissa
3. Statue of liberty
4. A walk on Manhattan
5. Broadway Musical
6. Breakfast at Tiffany's
7. New York City skyline at night
8. Empire State Building
9. One World Trade Center + Ground Zero
10. Rockefeller Center


Palamme halusta maistaa New Yorkissa muun muassa....

1. China Townissa kiinalaista
2. Little Italyssa pastaa
3. Keskustassa Pizzaa
4. Taco Bell
5. Bagels
6. Beauty Bar, Lower East Side (Coctail-tarjous, johon sisältyy myös manikyyri!)
7. Magnolia Bakery, Midtown East (Sinkkuelämää-naiset käy sieltä ostamassa Cup cakes)
8. Brooklyn Ice Cream Factory (don't think I have to explain this one..)
9. The Chocolate Room, Brooklyn Heights ("Suklaalle omistautunut dessert bar", kertoo matkaopas)
10. Maailman isoimmat hampurilaiset


Top Kymppi-listoissa on siis omia ideoitamme, harkittuja sekä spontaaneja, ja sen lisäksi vinkkejä mun matkaoppaasta. Odotan innolla sitä suurkaupungin sykettä, kirkkaita valoja ja antoisaa elämää:) Mitä enemmän asiaa selvittää, sitä enemmän New York tuntuu vaan sellaselta paikalta, jossa jokaisen maailmanmatkaajan on elämänsä aikana käytävä...siksi se kakkosetappina tällä matkalla onkin!

Vielä on kolmosetapista taustat kertomatta, joten jääkää sitä odottelemaan. Seuraavassa vuorossa nimittäin maa josta riittää kerrottavaa...maa jolle oon täysin menettänyt sydämeni. Tältä erää kiitän ja kuittaan, ihanaa että niin moni on kiinnostunut lukemaan meidän kahden höpsön mietteitä! Arvostan, ja hei!
 Muistakaa antaa elämän hymyillä:)



Jenni




2 kommenttia:

  1. Ja Taco Bellissä Mountain Dew Baja Blast! Ainut paikka maailmassa mistä sitä saa on juurikin T-Bell ;)

    Älkääkä unohtako John Lennonin muistomerkkiä Central Parkissa sekä hänen leskensä Yoko Onon 24h vartioitua taloa. :)

    Mitähän muuta mä lisäisin tohon listaan.. :D

    VastaaPoista
  2. Joooo eli se patsas on yhdistetty tohon luisteluun siellä samaisessa paikassa siispä! lisääki vinkkejä saa antaa jos niitä tulee mieleen:) ahhh ja jos jotain pikaruokalaa voi mitenkään rakastaa, ni se ois kyllä taco bell! ei se turhaan ookkaan meiän top kymppiin päässy..;)

    VastaaPoista

Uskalla jättää jälki, lähetä terveisesi:)